Hälsningar från sävast

Hej alla mina vänner i grundkursen elever och lärare.
Intressant att läsa inlägg från er .Undrenstid är inte förbi nu har jag startat en egen bloggsida måste väl testa det nya modet med egen blogg. Skriver när tid och andan faller in .
Gör sista förpraktiken inför studierna som startar i augusti.
Har ni vägarna förbi sävast så är ni alltid välkommen!
Sköt om er alla! Var rädd om er, Gud välsigne er alla !
/Svenne

Hej!

Hejhopp!
Hoppas att alla har det bra, saknar er! Har det bra har, borjar bli varmt vilket e bade skont o lite jobbigt men ja blir nog snart van. Harligt att ni oxa har fatt var, det e underbart!
Varma halsningar evelina

Vårtecken

23277-13 Jag och lillhäxan .......
( prinsessan enligt henne själv) ......har idag plockat årets första tussilago. Storspoven lockar utanför vårt sovrumsfönster och vi har vårkänslor. Det yttrar sig i städning av diverse utrymmen...
Kolla nya länken Svenne har skaffat egen blogg...Guds frid Madonna

En efterlysning...

Någongång alldeles i början av grundkursen, tror jag det var fick vi en kort liten vers med oss ut på en reflektionsprommenad. Versen var bara 4-5 rader på ett A4-ark. Den var lite "knepig" och inte så lätt att ta till sig direkt tyckte jag. Jag kommer inte ihåg den exakta ordalydelse, men andemeningen i den brukar jag fundera på. Mitt hopp är nu att någon vet vilken vers jag menar och förhoppningsvis har den kvar. Kan DU i så fall skriva ner den här på bloggen. Jag skulle bli väldigt tacksam. PS, Jag  TROR att den slutade ungefär..du var vackrare än jag trodde...Karin.

Kristus är uppstånden!

Kristus är uppstånden!Som ett komplement till alla blom-, häx- och kycklingbilder tyckte jag att det var dags att publicera en bild som visar vad påsken går ut på och önskar er alla en Välsignad Påsk! 

Uppståndelsens dag! Låtom oss upplysas, o folk! Påsken, Herrens Påsk! Från döden till livet och från jorden till himmelen har Kristus, vår Gud, fört oss fram, vi som sjunga segersången.

Kommen, låtom oss dricka den nya drycken, icke en dryck, som genom ett under frambragts ur den ofruktbara klippan, men odödlighetens källa, framsprungen ur Kristi grav. I Honom hava vi vårt fäste.

Var ljus, var ljus du nya Jerusalem, ty Herrens härlighet har gått upp över dig! Jubla nu och gläd dig, o Sion!


KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN!

JA, HAN ÄR SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN!

/Fredrik N



Glad Påsk

23277-11
Idag är det den stora resdagen...... Blåkulla nästa.
Själv väntar jag just besök från en mycket liten häxa. Sen drar vi på våra kvastar...
Denna lilla dikt har jag fått av en annan- pannan kompis.  Nu ger jag den vidare till er alla...... varsegod

"Tro på dig själv och du lyfter ! säger häxan
Börja nu genast att öva på läxan:  Jag är värdefull! Jag är full av kärlek!


Glad Påsk  önskar Madonna

Glad Påsk

23277-10

Glad Påsk på er alla grundkursare, och alla andra som är in här och läser...
Åker själv upp till stugan för lite väl behövlig vila under påskhelgen. Det ska bli underbart!
Har efter att jag fått problem med fogarna blivit sjukskriven, men mår annars alldeles utmärkt. Magen växer och verkar innehålla en mycket livlig krabat.
Hoppas att allt är väl med er andra också!
Kram/ Camilla



Apropå kunskap.

Jag har alltid tänkt på kunskap som en lätt börda att bära. Men efter ditt inlägg Madonna har jag tänkt i lite vidare perspektiv. Kunskap blandad med ödmjukhet, fantasi, empati, erfarenhet  och insikt är ju possitiv både för mig själv  och för mina medmänniskor. Men med kunskap kan jag ju också förtrycka, förminska, marginalisera eller helt utestänga människor från samanhang. Jag gör mig själv till GUD helt enkelt.  Någonstans i studieboken, Vägen stod det ungefär så här; "Den människa som tror sig äga hela sanningen har i samma stund mist den". En tänkvärd mening som fastnat i min skalle. Tack Madonna för dina tänkvärda ord.  Till sist, GLAD PÅSK alla grundkursare! Karin

Är kunskap tung att bära....

23277-9 Klok som en uggla eller okunnig som en dåre
Skall nu utveckla mina tankar från igår.
För några år sen besökte vi en av dom mindre kända kanarieöarna. Efter en vecka började jag känna saknaden efter gudstjänst. Den enda kyrka som stod till buds var en katolsk. Tyckte att det kunde vara spännande att besöka en sådan så vi beslöt att gå på mässan på lördagkväll. Vi klädde oss anständigt ( svart lång kjol och en schal i väskan) och promenerade iväg. Kyrkan var enkel utan utsmyckningar och den fylldes snabbt till sista plats. Säkert över 200 personer. 90 % var klädda i shorts och linne ..!!!!
Nåväl föreställningen började och allt skedde naturligtvis på spanska. Liturgin kändes välbekant och jag hade inga problem med att följa med trots att jag inte förstod ett ord.
Det fanns inga musiker utan en nunna stod längst fram och ledde sången a capella. Eftersom det var samma musikslinga kunde jag sjunga med tämligen snabbt. Min man var djupt imponerad över att jag kunde "låten".
Så blev det dags för nattvarden och prästen slog upp vinet i en vacker silverkalk stor som en soppskål. bröt brödet och bjöd slutligen fram församlingen att komma och ta emot brödet. Eftersom det var så mycket folk blev det två led och löpande band principen. Jag i min okunnskap sällade mig i ledet och mottog brödet som alla andra. Allt var över på några minuter och man var tillbaka på sin plats. Sen började en lång läsning och välsingnelse över kalken och jag var beredd på att åter bilda led....men nej när han var klar tog han helt enkelt kalken och drack upp allting själv ...!!! Ölhävning har jag sett förr men det här var första gången jag såg vinhävning. Det var säkert en ½ liter vin som han drack upp i ett enda  svep...Vilken prestation....Inte en droppe lämnade han för han torkade noga ur kalken med en fin linneduk  och jag lovar den såg lika vit ut efteråt.  Jag tappade totalt hakan av förvåning.  Sen har jag av våran präst fått det förklarat för mig. I och med att prästen dricker vinet får församlingen del av Kristi blod. Undrar hur levern ser ut hos katolska präster blev ju min tanke... yrkesskada.
Nåväl man kan ju tycka att det var fel av mig som kristen protestant ta emot Kristi kropp och blod i en katolsk kyrka....men eftersom jag bara är ett enkelt fruntimmer från landet så hade jag inte den kunskapen då.
Jag resonerade som så att .....eftersom det bara finns en Gud så är det ju naturligtvis samma Gud i katolska kyrkan som hemma det är bara lite andra steg och turer i dansen omkring.
Man brukar ju säga att kunskap är lätt att bära fast ibland kan det vara skönt att vara okunnig och naiv....
Den här veckan har jag varit på en jättebra föreläsning om islam, som skolpedagogen höll i (kollega till Annapanna) Jag blev av med en hel drös av fördomar, rekomenderas varmt. Kanske något för nästa grundkurs.
 Madonna