INTE GRAVID

Kamrater och mötesdeltagare (för att citera en känd lärare...)
Vad kul det är att läsa här! Jag har inte kollat in sen jag var hemma med Isak, så nu kan jag istället skriva en hel roman till er. 

Fredrik är ju en riktigt flitig skrivare. Det uppskattar jag verkligen. Kul med nån som använder bloggen som bollplank för sina funderingar. Synd bara att jag och många andra är så dåliga på att kolla in och bidra med nåt.

Jag tycker att denna vecka har varit betydligt lugnare än förra. Idag var det lite väl lungt och det mesta kändes som utfyllnad. Studiecirkeln är iaf givande, alltid något. För mig känns det som att vi behövde få prata av oss lite efter alla grupparbeten och gudstjänsten förra veckan bjöd på. Det var lite förvirrat med alla grupper ett tag, och många av oss var irriterade på andra, kanske för att "smekmånadstiden" var över. Jag har desperat försökt leta i minnet efter vad nästa fas kallas, men hittar inget där. Hjälp mig nån!

Visst känns det underbart att gå grundkursen med alla nya bekanta, men det kostar på. Det blir inte mycket över till familjen av min mentala kapacitet, och inte heller av den fysiska. Insåg härom dagen att jag inte tränat nåt alls den här terminen och det sätter definitivt sina spår på kroppen.Till alla som tror att jag väntar barn kan jag meddela att det är slut på sånt för min del. Inga fler barn alltså, och det är endast fett som växer på min mage. Bättring!

 Nä, nån roman blir det inte idag, barnen vill se film och jag behöver sjunka ner i soffan och äta lite mer choklad. Lite whiskey också kanske. Det är ju fredag kväll... 

 Trevlig helg allihopa!











Skapade Gud människan?

Kolla in den här omröstningen på aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,706204,00.html

/Julia

Tack för igår

Tyckte lite synd om Fredrik som skriver här alldeles själv utan någon som svarar så jag tänkte att jag kunde hjälpa till med ett par rader.
Tack för en helt underbar gudstjänst igår! Jag hoppas att alla kände samma närvaro och gemenskap som jag gjorde.
Annars är vi i startgroparna på en ny vecka med nya erfarenheter, nya tankar osv. Hoppas att det fortsätter vara så här givande hela vägen...
Kram
Camilla

Bokinköp och nervositet inför kommande dag

Är det bara jag som skriver i denna blogg? Har varit och inhandlat lite böcker (och en tröja) i Pite och Lule idag, Duvan saknade två av de böcker jag var ute efter: "Svensk kyrkolexikon" och "Tjänst i heligt rum", ojoj! Lyckades dock få tag i "Handbok i liturgik", "Han har gjort oss och vi är hans - om kallet att leva i Svenska kyrkan" (akF:s årsbok 2003) och "Jag vill bekänna... - en liten handbok för biktbarn" (tror jag den heter - bra att ha), samtliga av dessa fanns på Duvan - men den fjärde boken som heter "Pilgrimens Tidegärd", en liten pocket-bönbok, hittade jag på Akademibokhandeln.
Nåväl, imorgon gäller det: jag är lite halvnervös... och precis innan det börjar kommer jag att skaka av rampfeber!

/Fredrik N

KRASCH!

Ojoj. Kl 19:55 stressar farbror Fredrik iväg med sin röda SAAB mot Älvsbyn för att hämta en kompis och fara till Piteå på bio, men efter några hundra meter tappar han kontrollen över fordonet, åker ner i diket, förstör en postlådeställning, åker över en infart och ner i ett dike igen och fastnar. Får hjälp av en granne att dra upp bilen, byter till reservdäck vänster fram, tackar och bockar, ursäktar sig, byter till vinterdäck och joggar iväg för att renovera postlådeställningen. Allt gick så fort, farbror Fredrik lever, inte en enda smärta i kroppen, inget fel på bilen utöver framhjulets fälg och ett extraljus ur funktion. Tackar Herren!

- Och nej, jag for inte på bion.

/Fredrik N 

En tid efter Jäkkvik....

En tid efter Jäkkvik... Nu är vi tillbaka och veckan har just tagit start! Vi har påbörjat en del nya saker och börjat jobba. Allt känns intressant och lärorikt, samtidigt som det känns väldigt intensivt. Med mycket nya saker att ta till sig!

Igentligen skulle rubriken (innehållet också) nog ha varit en snabb sammanfattning om gårdagens händelser och om morgondagens händelser...Men istället blev de en summering av intryck!


Hällsningar Tomas

Helg och början av veckan

Haft en ganska grå helg med tvångsarbete och ångest samt en halvflummig högmässa i Älvsbyns kyrka. Ok,  måste väl utveckla detta innan alla undrar vad jag menar:

Tvångsarbete är ett av kraven för att jag skall få bo hemma. Tvångsarbetet brukar utföras på helgerna, mest på dagtid, och söndagar alltid inräknade, alltså inget helgande av vilodagen här inte! I helgen bestod detta tvångsarbete av läggande av klickgolv, var väl lite halvjobbigt och halvsvettigt, men jag och min kära mor kommendantskan lyckades rätt så bra, så nu kan jag stolt betrakta vår "nya" hall. Så var helgens tvångsarbete utfört - men missförstå mig inte nu, jag klagar inte, jag tycker att man skall göra rätt för sig om man har gratis mat och husrum...

Ångest - Vad den gick ut på denna gång och den senaste tiden tänker jag ej gå in på pga dess presonliga karaktär...  Om ni nu är så nyfikna kan ni väl fråga.

Halvflummig högmässa var det i söndags. Kyrkoherde Tomas Lång gjorde dock, tycker jag, som vanligt ett bra jobb, god predikan - och tack vare honom läser vi fortfarande rätt version av Herrens bön. Mässans liturgiska sånger var som vanligt underbara och traditionella. Men, MEN, varför dessa löjeväckande sånger som kyrkokören sjöng? Skräp! Men de kan ju sjunga iaf.... i övrigt vill jag kritisera hela idén med "De äldres dag", varför splittra församlingen på detta sätt med "Ungdomsmässor", "barngudstjänster" ("familjegudstjänster") och "pensionärsgudstjänster"? Är inte den vanliga högmässan något för alla, något som innefattar alla generationer? Skall inte kyrkan vara tidslös istället för modern eller gammalmodig?


Fredrik Norberg
-Besvärligt traditionell

Jäkkvikssnuva

Veckan var fantastisk men förkylningsbacillen hann ikapp mig men inget ont som har nåt gott med sig. Jag kom hem och träffa mina ungdomar och det var skönt, sen med tåg tillbaks och där hade jag ett väldigt givande samtal med en man från Afrika. Han gav mig lite att fundera över. Nu tillbaks till grund-kursen och allt som den har att ge. Hälsningar Marie.

Prosit!

Hej kamrater. Ni som var förkylda i Jäkkvik lyckades verkligen smitta! Här ligger jag nu med feber och snuva och gör sällskap med min förkylde son. När ni minst anar det är jag tillbaka, men tills dess - njut! Prosit från Anna