Nu är bildspelet på G....

Efter många om och men, så kan alla som längtat och längtat efter bildspelet, sluta längta!
Har fått tillbaka min dator, så nu bränner jag skivor på löpande band efter jobb och politik...pust!

Så slutet av nästa vecka ska nog alla som skrev upp sig på listan, ha fått ett kuvert från herr Stålnacke.

Den som väntar på nått, väntar alltid för länge.....


Guds Frid på er alla
Mvh Stålmannen

PKV?

Har mailat med Madonna lite angående vårens PKV och undrar nu om det är fler än vi som funderar på att deltaga på den i mars. Alltså, vilka grundkursare ska på vårens PKV?
Annars hoppas jag att alla har det bra...
Vi hörs!
Kram Camilla

PS. Har sett utmaningen och ska ta tag i den vid tillfälle... Däremot finns det väl egentligen ingen kvar för mig att utmana, eller?

Utmaning

Hej på er

Jag har blivit utmanad av Madonna och utmanar själv Stig, Fredrik, Stålis, Camilla och A-K. Läs mera på min blogg.

iannaspanna.blogg.se

Anna

det gick vägen!

Minns ni - jag antar att läsare av denna blogg mestadels är sådana som gick grundkursen i höstas - att Ann-Ida tog på sig uppdraget att läsa in körkortsteori på band till hjälp för en elev med mycket stora läs- och skrivsvårigheter? Han har klarat teorin nu!
Är sådant ett mirakel? Det vet jag inte men ett vet jag: När en persons potential - om än väldigt liten - frigörs och växer så är det ett led i att skaparens avsikt med honom eller henne. Och att få vara med och underlätta sådant och coacha sådan utveckling - om än i det lilla - är att samverka med Gud.

Att vara kristen

En del tänker, att kristna är dom som tror vissa saker som tex. ....
-att Jesus var Guds son, eller
-att Maria var jungfru eller
-att jorden skapades på 7 dagar. eller
-att Påven är ofelbar eller
-att andra religioner har fel syn.
Jesus sa : "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig"( Johannes 14:6)
Han sa inte att det var någon speciell etik... lära ....eller religion som var vägen, sanningen och livet!!
Han sa att han var det.
Han sa INTE arr det var genom att tro eller göra något speciellt som man kunde "komma till Fadern."  Han sa:  att det bara var genom honom -- genom att leva och delta och fångas upp i den livsstil som han förkroppsligade.
Därför är det möjligt att befinna sig på Kristi väg och vara märkt av honom, utan att vara "bekännande kristen" eller någonsin hört talas om Jesus Kristus.....Man kan vara på väg till Gud utan att ens tro på Gud.

Därför är hela den här debatten om vem som tolkar alltihopa på rätt sätt, fullständigt meningslös. Likaså vilket kön som har tolkningsföretäde eller prästerskapsensamrätt..... Att vara bekännande kristen ger nog inget förträde heller när det är dags... eller vad tror ni ?
Håller med A-K i hennes inlägg, mycket kloka ord Madonna

Gudslängtan eller rätt Bibelsyn

Igår var jag med på en gemensam träff för hemgrupper, Alpha- och Betagrupper i min kyrka. Jag har aldrig varit med i någon av dessa grupper, men skulle hjälpa till med serveringen så jag hamnade där i alla fall. Jag har förstått att framför allt Alphakurserna har varit otroligt uppskattade i vår förening, och faktiskt inneburit att en mängd människor kommit till tro. Men eftersom vi "vanliga" EFS-are inte går Alpha och vanligtvis inte heller till de typer av gudtjänst som tilltalar de mer nykristna, så har jag inte sett så mycket av alla nya.

Hur som helst så var det så ofantligt stort att komma i ett sammanhang där alla plötsligt satt tillsammans; gamla präktiga EFS-are och nybiivna kristna. Det var Hans Marklund (sjukhuskyrkan, ni vet) som föreläste och det var jätteintressant. Men det mest intressanta för min del var att se att det ÄR sant att folk kommer till tro. Många dessutom, vår förening fick 37 nya medlemmar under 2005.

Tänk att Gud verkar genom sin ofullkomliga kyrka, trots allt vårt inbördes käbbel!

Och tänk att vi lägger ned massor med tid på att försvara varför vårt eget sätt att tolka Bibeln är det enda rätta, när det är fullt med människor i vardagen runt omkring oss som längtar efter Gud. Undrar vad som är viktigast, att andra ska tolka Bibeln uttifrån den "rätta " referensramen, eller människors Gudslängtan? Livet är väl inte så enkelt att det ena måste utesluta det andra, men blir det inte ofta så - eller..?

Kvällströtta funderingar från A-K




Trasig dator

Hej alla gamla kurskompisar och andra som jag känner som brukar läsa här

Min dator har pajat. Det känns inte kul, för där fanns alla vänners e-postadresser och ca 1500 bilder på mina barn, semestrar, vänner, hus, fina rum, bilar, båtar, makens bilder till artiklar han skrivit osv. Dessutom ordnar jag fest för min kompis på lördag, och allt jag tänkt ut i form av sångtexter osv ligger också där. Gästlistan t.o.m. men den hade jag för säkerhets skull mailat till jobbets e-post också.  

Nu har jag en uppmaning till er - skicka ett e-mail till min vanliga e-postadress, så kan jag lägga in dig i min adressbok! E-posten funkar inte än, för det lösenordet har jag inte hittat. Mer om det kan du läsa på min egen blogg.
 
Jag ska genast skaffa firefox också, för safari funkar inte som webläsare när man ska blogga. Kram från Anna





Äntligen frisk

23277-6Livet leker igen...........
Den som är frisk önskar sig tusen ting ,
men den som är sjuk önskar sig blott en sak...
att bli frisk.
Ibland är det nyttigt att påminna sig om det, Madonna


Utvärderingar och sånt

Tänkte bara tla om att vi - Inger, Leif, Margot och jag samt med inskott av andar i arbetslaget, gjort en utvärdering av Grundkursen hösten 2006. Som bas för detta har vi haft det ni skrev, våra egna anteckningar och våra egna minnesbilder. Vi kom fram till att gruppen har varit härlig och fungerat bra. Fnurror har funnits men det är naturligt i en grupp av 18 elever, 4-5 personal, massor med andra aktörer. Inga fnurror har varit ohanterliga. Planeringen vi gjort höll i stort men givetvis kommer vi inte att göra exakt på samma sätt ett annat år. Framtidsforum ges till exempel inte nästa höst och bara det skapar ju ett annat upplägg. Rimligen kommer inte jag att helt plötsligt behöva kliva ett par veckor på grund av att en förälder avlider - bägge är ju borta nu, eller snarare hemma.
De svagheter och mindre bra grejer ni påtalat i era utvärderingar har vi tagit till oss och lagt in i våra framtidsfunderingar.

Ur skolans synvinkel är ni saknade!! Andra elever och annan personal tycker att ett tomrum uppstått - vilket är sant - och det understryker Grundkursens funktion i skolan som helhet. Egentligen samma som kyrkans funktion i samhället som helhet: Integrerad med, inte isolerad från.

Vi har också i en sittning delat vår utvärdering samt en del andra under hösten uppkomna tankar med folket på stiftskansliet. Vi pratade då om deras medverkan i och kontakt med grundkursen och dess deltagare och det var ett bra samtal.

Vad gäller framtiden - ni minns besöket från Riks - veta vi intet mer än att vi kör till hösten och sannolikt också hösten 07. Vi får ta - som det står i psalmen - blott ett år, en hösttermin i sänder.

Jag sitter vid en dator i Uppsala och skriver detta och nu måste jag rusa till seminarium. Men jag tror jag fick med allt. Morsning och hej, leverpastej.

stigge syrak

en sista hälsning...

så skriver man vid begraningar ibland. jag ska inte begravas vad jag vet, men däremot gå i kloster ett litet tag. några undrade om det gick att maila, andra om man kunde skriva brev. jag sa att jag skulle förmedla adress, men jag har kommit på andra tankar. jag vill nog helst inte ha varken mail eller brev. inget ont om de fina människor som tänkt skriva. det är bara det att det inte är semester eller vinprovarkurs jag ska till utan kloster. kommer nog hem i slutet på mars (eller om en vecka) och  kommer tidsnog säkerligen skriva några rader då. hur det går med franskan? ja, menar ni med eller utan ordbok?! frid&fröjd/a-i