GOTT NYTT ÅR!

Gott Nytt År på er alla jag lärt känna i grundkursen....

/ Stålis

Gott nytt År

Gott nytt År

Gott nytt År önskar jag alla, Madonna

Gott Nytt År

Det har varit en hektisk  och lite smått bekymmersam tid sedan vi skiljdes åt, men det har varit roligt också (av anledningar som jag inte riktigt är beredd att avslöja riktigt ännu). Därav den kompakta tystnaden från mitt håll. Hoppas att alla fick en riktigt skön och fridfull jul i alla fall (trots att det där med fridfullt är lite svårdefinierat när man har små barn). Jag vill också önska er alla ett riktigt Gott Nytt År, fyllt av allt de där som var och en drömmer och längtar efter!
Många stora kramar till er alla
Camilla

CDn med bildspelet

Hej alla gamla kurskamrater....:)
 cdn med bildspelet kommer att sändas till er alla som ville ha den efter nyår!
Var i kontakt med DIGIT som har hand om garantin på datorn som jag hyr, och deras senaste bud som jag fick idag att datorn ska vara iordning efter nyår, dom har vart tvungen att beställa en helt ny cd-rom läsare....

Med hopp om att deras löfte håller, och att det inte blir ett dåligt nyårslöfte :)
Sköt om er alla och ett GOTT NYTT ÅR!
/Magnus

senvägar skulle kunna bli genvägar

Hallå i holken!!
Jag tycker det vore fiffigt om grundkursarna som skapat egna bloggar kunde skapa en länk på grundkursens blogg till den egna bloggen. Fredrik har en sådan länk här, jag och Leif likaså, Madonnas har åxå kommit till. Då skulle grundkursens blogg bli en länkbank och man slipper försöka komma ihåg en massa.
God Jul önskar Stig

Vattkoppor och julförvirring

Idag har vattkopporna brutit ut på den äldre sonen. Eftersom vi har varit helt inställda på att han skulle bli smittad av sin lillebror och få vattkoppor lagom till jul, har vi redan anpassat julfirandet därefter. Rättare sagt har andra anpassat sitt julfirande efter oss. Varken min syster (med spädbarn) eller makens syster (gravid) vill fira jul med oss. Så vi får nog en rätt lugn och skön julhelg tillsammnans med våra föräldrar.  Nu känner mig så ostressad inför julen att man nästan blir stressad bara därför.

Å andra sidan har jag haft annat än julklappar och julfirande i tankarna. Har till exempel kommit hem med julklappar som vi redan har köpt, kan inte räkna antalet dagisfröknar så att det blir rätt antal julpaket till dem, glömmer köpa precis det som jag åkte för att handla... Jag ÄR rätt strukturerad i vanliga fall! Men jag har träffat stiftsföreträdaren ännu en gång och - ja, jag kommer att lämna in min intresseanmälan till honom. Det känns fortfarande konstigt och stort att tänka tanken att läsa till präst. Det känns också jätteroligt. Jag trodde faktiskt inte att det jag var med om förra veckan skulle kunna hända mig, men helt klart har Gud större fantasi än vad jag har.

Det är på sitt sätt skönt att grundkursen är över men det är också väldigt tråkigt att inte ses igen, åtminstone inte som grupp. Hoppas att ni alla får en riktigt god jul! /A-K



Nu har jag åxo fastnat i Blogg träsket

Nu har jag åxo en egen blogg:
http://magnusstalnackes.blogg.se

Mvh Stålis

Städat

Vill bara säga att jag också städat lite. Eftersom jag tagit bort en del av mina inlägg, följde automatiskt någras kommentarer med. en del inlägg verkar kanske lite osammanhängande nu, när några är borttagna. Särskilt om man kommenterat nån annans inlägg i sitt eget. Ja, ni fattar!

Har varit på utomordentlig insjungning av julen av kyrkokörerna ikväll, med mina två barn i släptåg. Det var inte lätt, men de (eller kanske JAG, som ju faktiskt både gjort dem och uppfostrat dem...) fick beröm efteråt av körmedlemmarna som sett oss under hela gudstjänsten. "Vilka duktiga barn du har", sa de. Det var ju en bra tröst när man kämpat som en galning för att hålla dem glada OCH lugna i minst 60 minuter. Hur vore det med gratis sobril till barn? (och det är meningen att det ska tolkas som ett skämt!) Ett annat alternativ vore barnhage i angränsande rum, mycket ljudisolerat men med nån slags ljus- eller vibrationssignal  till rätt förälder ifall det var nöd och man verkligen behövde springa dit. IKEA har ju nån variant med högtalarutrop alternativt mobiluppringning ifall barnen blir less under besöket... ja, ja. Godnatt!

Anna

landat

jag har ju bestämt mig för att inte skaffa någon blogg, men nu finns det ju ett uppdämt behov sedan någon startade denna grundkursbloggen....här kommer därför några rader från ett radhus i göteborg
som vanligt några grader kallare än hos vanligt folk, men det här ju till hemmakänlsan numera. efter att ha kommit hem till radhuset och ätit lite var mina föräldrar sugna på att se om det var sant, att jag faktiskt kan göra bil. vi slog två flugor i en smäll och körde runt till kyrkogårdarna i stan för att heja på släktingarna. farmor, farfar, mormor, morfar, farfarsfar, mormorsyster osv.... tror alla fick ett ljus, och jag fick testa automatväxel. rätt kul, men känns ju lite som fusk ändå... (körde f.ö mycket bra!) imorgon ska jag hämta ut körkortet!
imorgon kommer även två bröder, en svägerska och en brorson. det lär bli en stor och spännande dag. barnets far har bett oss alla att hålla oss friska. nu ligger mamma i sängen och har ätit massa vitlök. pappa och jag känner oss båda lite krasliga....knappast, det är bara ett sätt att älska den man ännu inte träffat.
resten av veckan kan nog jag gissa hur den blir. fika med kompisarna, samma frågor som vanligt; hur har du haft det, vad händer nu och hur ska ni fira jul? alltid lika roligt att träffa vänner (och dessutom gott med kaffe.) ja, så blir det till å städa lite, pynta lite och prata flera gånger varje dag om att man inte behöver göra så hysteriskt mycket, men ändå inte skippa allt. vi bor ju faktiskt i mellanmjölkens land.
till min stora glädje och förvåning har jag tydligen fått igenom min motion om klappar för ca hundralappen. hur lyckades jag med det? borde kanske bli politiker?:) nu gäller det bara att hitta några klappar....
ok, nog för denna gången. frid&fröjd/a-i


Inresseanmälan avsänd

Nu är det gjort. ..Vissa saker måste värka fram, och nu har det värkt klart. Nu vilar allt i min faders händer, Madonna

Ack så fel allt kan bli....

Jaha, då var man i Kiruna....50-60 cm snö, härligt! Öppnade antagningsbeskedet idag...kom inte in pga av att jag saknar historia A, så jag ska läsa in det på komvux under våren....så Umeå får vänta på mig till hösten, på ett sätt är det bra.
 Jag hinner bunkra lite pengar....
 Jag får vara hela våren i fjällen..... underbart :)

/Magnus

Storstädning

Har rensat bort en massa jox  från bloggen, kolla gärna igenom dina inlägg och se efter vad som skall vara kvar. Gå in på arkiv - markera det du vill ändra eller ta bort- klart GIV

Fokus på mig.

JAG ÄR JU OCKSÅ ANTAGEN!

Måndagen den 2 januari flyttar farbror Fredrik ner till Lund... vilket betyder att jag ej kommer att åka till Valamo kloster.

/Fredrik N

Oh ja..! Livet är underbart.

Jag är antagen.. Jag är antagen.. jag är ANTAGEN! =)=)=)=)=)

hihihiiiiiiiii....... weeeiiih! .... livet är ju rätt så fantastiskt ibland alltså..!!!!

ska bli spännande det här...


tusen tack alla medmänniskor som medverkat i svenska kyrkans grundkurs ht05..


det har blivit en intressant upplevelse må jag säga..


åter igen. TACK.


kram / Johanna


p.s. FUNDERAR på att skapa mig en egen blogg.. men det är mest bara en fundering i dagsläget. jag är en lite halvbra amatörskribent.. så vi får se. d.s.


för den som undrar

fråga mig inte vad som står i texten, jag håller på med översättningen och det tar lite tid. men det är ju fina bilder..../a-i

http://catholique-reims.cef.fr/clarisses/index.htm

Bibelkunskap

23277-2 klicka på bilden
Visst längtar man....

Prova gå in på  http://www.bibeln.se/index.jsp och kolla. Bibeln i 10 akter, läs bibeln på 10 min. Man kan även söka på ord och få upp allt som står  om just det i bibeln. Precis vad Millan behövde häromdan.

Den som vill se mer bilder får titta på min blogg ( www.madonnas.blogg.se )
Tänk på att undvika personnamn och annat som kan identifieras av utomstående. Själv använder jag mig av namn som stålmannen, kapten Krok/Haddok, Annapanna, Broder Jakob typ när jag skriver om nån, inte deras namn. Vi vet vem som avses men ingen annan förhoppningsvis. Jag har tyvärr inte kommit på alias till alla än men det kommer säkert. Själv heter jag Madonna och ingenting annat. GIV

händelserika tider

jag tänker inte skaffa mig en egen blogg. inte för att det är något fel med en egen blogg, men faktum är att om en liten tid är den meningslös. jag ska gå i kloster...
i fredags ringde syster lena och berättade att de mailat från frankrike och sagt att de vill ta emot mig.
- oj, sa jag.
- ja, halleluja! sa syster lena.
ja, det är nog halleluja, men också lite skrämmande. ni ska veta att franskan var faktiskt ett ämne jag tyckte så illa om (och ffa var så dålig i!) att jag skolkade (jo mamma, det är sant...) ett till pingstunder skulle vara varmt välkommet, men jag lovar också att jag ska prata franksa med alla som förstår mig från och med nu. om uppkörningen var en 8:a på nervös skalan är detta en 10:a. det handlar ju inte bara om språket som ni kanske förstår. jag är inte orolig för att vantrivas, då reser jag bara hem. men tänk om jag stormtrivs...
alltså, på tre veckor har jag blivit faster, tagit körkort och fått veta att jag ska till ett franskt kloster. ett jullov är helt rätt i tiden. /a-i

Kors i Himlen

23277-1

Ang morgondagens reflektion har jag en del frågor. Jag har packat min ryggsäck med tändved, tändare sittunderlägg, penna och papper, grillpinne och KORV.
Men hur blir det med kaffet? Kommer Stålmannen ut ur sin cell eller är det termos som gäller?
Är det överkurs om jag tar med panna och plättsmet?
Ser fram emot intressanta reflektioner. Vi ses på "Knabben" kl 9.00 och förhoppningsvis hinner vi se soluppgången, om det inte är mulet. Annars får ni en annan soluppgång här av mig, lägg märke till korset.
GIV

Tankar och funderingar

Hej mina goa klasskompisar!
Som ni alla vet så glöder min penna under lektionstid men även min hjärna tänker en hel del och nu är det dags att ni får läsa lite av mina funderingar. Allt serveras givetvis inte men en hel del. Munkviken vart för mig en plats där jag verkligen fick lugn och ro för kropp och själ. Jag njöt som fisken i havet.Det 8kantiga kapellet var verkligen en skön plats och jag hoppas att jag inte stört nån. Jag vet att jag släckte ut ljusen lite för fort tisdag kväll när Annida kom in efter mig. Jag ber så mycket om ursäkt. Nog om detta. Jag har haft ett ben i Gud, Jesus och Den helige ande och det andra benet i Gud, Jesus, Den heliga ande, naturen, djuren, månen (vilken vi kvinnor följer) solen (vilken ni män följer) vatten, vind, stenar, träd, änglar troll, småfolk ja som ni ser så tycker jag att allt hör ihop. Jag tror så och jag tror ej att Gud ser ner på mig eller tycker att jag är en sämre människa bara för att jag tänder/känner så här. Jag flätar ihop dom här bitarna och för mig så känns det rätt. Jag ser hela människan och vi är alla unika, vi bär alla på en vacker gåva, det gäller bara att plocka fram den (vilket ej är så lätt alla gånger). Vi behöver också lära oss att sätta ord på våra tankar och funderingar (ej heller så lätt men det går). Jag över mig i det och det går bättre och bättre tycker jag - förresten minns ni "bättre och bättre dag för dag, bättre och bättre dag för dag". Skam den som ger sig. Alla vill vi också bli sedda och helst älskade för den vi är - men så är tyvärr ej livet. Viktigt är ochså att man är ärlig mot sig själv och även mot andra - hur enkelt är det då? Ej enkelt men där jobbar jag också på för fullt med att verkligen försöka. Våran kropp är en fantastisk kropp, den talar sitt eget tydliga språk men i vår stressade värld så tar vi oss ej tid för att stanna upp och lyssna på vad våran kropp försöker att säga oss. "jag tar det sen" tänker vi ofta men då är det redan försent. Det här blev en hel del och mer finns i min hjärna men som jag skrev i början allt serveras ej på en gång.
När jag kom hem till min lägenhet i fredags så hade jag bara +8 grader inne. Det var kallt vill jag lova och min julkaktus (som var full med röda blommor) har nog fått en köldknäpp för den såg ej så glad ut men kaktusar har ju en otrolig förmåga att komma igen så jag hoppas att den tar sig. Min hyresvärd har varit och luftat ledningen några gånger, jag har nämligen golvvärme i alla rummen och inga element som jag kan vrida upp eller ner. Öppen spis finns i vardagsrummet och den eldades flera gånger under kvällen så lite (bara lite) varmare blev det. Min yngsta flicka som är 14 sov med mig, ni kan tänka er, en som fryser och en som håller på att svettas ihjäl ( ni kan ju gissa vem). Nu när jag är här i Älvsbyn så håller Janne, min hyresvärd, koll på värmen så när jag kommer hem ska det vara varmt och skönt inne. Nu ska jag ge mig men en sak vet jag bestämt - jag gruvar mig lite för nu är det bara 2 veckor kvar och sen är det slut med den här terminen, jag kommer hem och ska då vara ledig fram till sista december vet jag. Jag ska ochså ha en träff med min arbetsgivare, försäkringskassan och min yrkesvägledare, så då får vi se vad som ska ske med mig i fortsättningen. Jag har i alla fall blivit en hel del klokare - tror jag - och fått veta en hel del mer om kyrkan och dess innehåll. Ska bli trevligt att ses igen, förhoppningsvis piggare.
Må så grankott som Nicke Lilltroll brukar säga. Marie

nytt liv

numera kan ni kalla mig faster ann-ida!
igår, den 1:e dec kl.04.33 föddes Gustaf Theodor Louis Fehn. Han vägde 4120g och var 52 cm lång. Mörkhårig och skrynkliga öron.
I ett sms skrev min bror bl a: en snygg kille. han äter, sover och bajsar som han ska.
ett nytt liv. en ny människa på jorden.
detta om något är ett under.

plötsligt känns en vår i kloster utan att få träffa detta lilla liv tungt och jobbigt
hur vet man vad Guds vilja är och har man egentligen någon egen när man vet vad Han vill?
/ann-ida